2018-05-26
Piątek 25 i Sobota 26 Maja
GAZPACHO - PULPO – CHULETAS DE CERDO – CHURROS - SANGRIA
Spotykamy się z zapytaniami o zorganizowanie dnia z hiszpańskimi przysmakami takimi jak Paella oraz słodkie „Churros”. CHURROS to typowy deser w Hiszpani oraz w Argentynie. Są to finezyjne „rurki”wypełnione”dulce de leche” i pokryte czekoladą...czyli rozkosz w czystej postaci. Podczas dwóch hiszpańskich dni, Szef Kuchni Marcin Lesiak, przygotuje gazpacho, ośmiornicę po galicyjsku oraz steki wieprzowe w sosie jabłkowym. W barze z winem
chłodzić się będzie SANGRIA. Na 25 maja przypada również Dzień Niepodległości Argentyny i z tej specjalnej okazji nasz zaprzyjaźniony cukiernik Florencia przygotuje delicje uwielbiane przez wszystkich Argentyńczyków- ALFAJORES DE MAIZENA- flagowy produkt Argentyny.