Eventy
  • 2017-11-25

    ANDRZEJKI

    Sobota 25 listopada

    Zabawa Rock & Roll'owa

    Występuje: GANG BANG

    Więcej

2017-11-18

TRZY OGNIE

Trzy Ognie

“OPEN FLAME GRILLING”

with ANDELUNA wines

 

Alejandro pochodzi z Paragwaju. Jest szefem kuchni jednej z prestiżowych restauracji w Warszawie. Rozpoczął swoją karierę w Mendozie, Argentyna w jedynej w swoim rodzaju restauracji o nazwie “Siedem Ogni”, której wyjątkowość polega nie tylko na tym, że jest zlokalizowana pomiędzy winnicami i górami, ale również na tym, że podtrzymuje tradycje grillowania na otwartym ogniu, tak jak praktykowali to „gauchos” od wielu lat.

W sobotę 18 listopada zapraszamy na nasze “Trzy Ognie”, które rozpalimy na zewnątrz restauracji. Będziemy grillować w różny sposób jagnięcinę, kozę, żeberka wołowe, chorizo, warzywa (ziemniaki, dynię, cebulę). W skład zestawu wkomponowane są: empanadas,  miks sałat, sosy “chimichurri” i “salsa criolla”. Cena za osobę 120 zł

W ciągu dnia oferujemy wina Andeluna Pasionado, kultową linię wina winnicy Andeluna po obniżonej cenie.

Na koniec mała anegdota: W ostatnim tygodniu, Bono, lider zespołu U2 poleciał do Mendozy po swym koncercie w Buenos Aires by zjeść w restauracji “Seven Fires” i zainwestować w winnicy leżącej nieopodal. (Gazeta Clarin, 16 października, Buenos Aires)